Великобритания не е готова за Брекзит без споразумение с ЕС,

...
Великобритания не е готова за Брекзит без споразумение с ЕС,
Коментари Харесай

Лондон не бил готов за Брекзит без сделка

Великобритания не е подготвена за Брекзит без съглашение с Европейски Съюз, излиза наяве от конфиденциален правителствен документ от 21 май, представен от в. " Файненшъл таймс ". Според него Лондон има потребност от най-малко още 6 месеца работа с фармацевтичната промишленост, с цел да е несъмнено, че разполага с необходимия резерв от медикаменти, в случай че зародят проблеми с доставките. Поне 4-5 месеца пък трябват, с цел да могат търговците да се приготвят за новите гранични инспекции. Министерство на външните работи пък признава, че се нуждае от " минимум два месеца ", с цел да се свърже с над 1 милион английски жители, живеещи в други страни от Европейски Съюз, и да им разреши да се приготвят за несигурността към бъдещия им статут.

Документът е пестник за претендента за водач на Консервативната партия и нов министър председател Борис Джонсън, който съобщи, че със или без съглашение с Европейски Съюз Брекзит ще има на 31 октомври, както към този момент беше контрактувано. Вчера той публично започва акцията си за поста. Джонсън предизвести в тирада в Лондон, че всяко закъснение след тази дата е еднакво на проваляне. Британската опозиционна Лейбъристка партия пък се закани да не допусне приемникът на Тереза Мей да води страната към " пагубен Брекзит " без съглашение.

Увеличава се броят на британците, които не се интересуват от новините, защото непрекъснатите известия за Брекзит ги тормозят, сочат данните от изследване на YouGov, оповестено от в.  " Гардиън ". Според него 35% са спрели са гледат или да четат вести, което е с 11% повече, в сравнение с преди 2 години. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР