Великобритания налага санкции срещу две руски банки и осем руски

...
Великобритания налага санкции срещу две руски банки и осем руски
Коментари Харесай

Великобритания санкционира 2 руски банки и 8 олигарси

Великобритания постанова наказания против две съветски банки и осем съветски олигарси, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Министърката на външните работи Лиз Тръс означи, че глобите, координирани със западните сътрудници, целят да " убият военната машина на Путин ".

Англия замразява активите на държавната " Сбербанк ". Днес и Съединените щати постановиха наказания на най-голямата съветска банка, отбелязва Ройтерс.

Другата съветска финансова институция, чиито активи във Англия са замразени, е частната Московска кредитна банка.

Британското държавно управление също по този начин планува страната да се откаже напълно до края на годината от вноса на съветски въглища и нефт.

Англия също така не разрешава вложенията в Русия.

Британските вложения в тази страна през 2020 година са надхвърлили 11 милиарда лири стерлинги (14,4 милиарда долара), отбелязва Ройтерс.

Англия не разрешава още износа за Русия на основно съоръжение за петролни рафинерии и на катализатори.

В английския санкционен лист са добавени още осем съветски олигарси, разрастващи активност в разнообразни браншове като производството на изкуствени торове и камиони и добива на нефт, газ и диаманти.
" Заедно с нашите съдружници, ние демонстрираме на съветския хайлайф, че не могат да си измият ръцете от зверствата, осъществени по заповеди на Путин ", сподели английската външна министърка.
Това е петият пакет със наказания, който Англия постанова на Русия от началото на войната в Украйна на 24 февруари. Той бе признат след известията за убийства на цивилни от съветски военни в украинския град Буча, отбелязва Ройтерс.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР