Великобритания може официално да признае палестинска държава, без да чака

...
Великобритания може официално да признае палестинска държава, без да чака
Коментари Харесай

Великобритания може да признае палестинска държава преди мирно споразумение с Израел

Великобритания може публично да признае палестинска страна, без да чака резултата от евентуално дългогодишните договаряния за спокойно съглашение с Израел, съобщи в четвъртък външния министър Дейвид Камерън пред " Асошиейтед прес ", представен от турския " Дейли Сабах ".

Камерън, който бе на посещаване в Ливан, съобщи още, че до признаването не може да се стигне, до момента в който " Хамас " е в Газа. Но пък това може да стане по време на не престават договарянията на Израел с палестинските водачи. Признаването от страна на Обединеното кралство на самостоятелна страна Палестина, в това число в границите на Организация на обединените нации, " не може да стане при започване на процеса, само че не е наложително да бъде и в самия му край. Това може да бъде нещо, което да обмислим, когато този развой, този прогрес към решение, стане по-реален ", съобщи още Камерън. 

Англия, Съединени американски щати и други западни страни поддържат концепцията за самостоятелна Палестина, която да съществува дружно с Израел, като решение на спора в района. Но упорстват тази самостоятелност би трябвало да бъде част от контрактувано съглашение. Такива всъщност не са водени от 2009 година насам не са водени договаряния.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР