Великобритания може да преразгледа решението за напускане на ЕС в

...
Великобритания може да преразгледа решението за напускане на ЕС в
Коментари Харесай

Тони Блеър: Европа ще процъфтява, а Великобритания ще се върне в ЕС

Великобритания може да преразгледа решението за овакантяване на Европейски Съюз в границите на пет години.
Това съобщи някогашният английски министър председател Тони Блеър пред 15-ата годишна конференция на форума " Ялтенско-европейска тактика " (Yalta European Strategy - YES) в Киев.

" Не желая да разисквам големите провокации, които стоят пред Европа. Имаме предизвикването на миграцията, с което не съумяваме напълно да се оправим. Също структурните и политическите проблеми на еврозоната. Но ще направя една прогноза, а след години ще забележим дали бъркам: Европа ще се оправи, Европа ще процъфтява, а Англия ще анулира решението си за Брекзит. " - предвижда Блеър, представен от уеб страницата на YES.

Експремиерът на Англия припомня, че след Втората международна война Европа се сплотява, с цел да резервира мира, само че участието в Европейски Съюз дава на страните и обилни други преимущества.

" Главната цел на съществуването на обединена Европа в този момент е да бъдем мощни. В средата на този век ще има три колоса - Америка, Китай и евентуално Индия. Те ще бъдат толкоз огромни, че страните със междинни мащаби като Германия или Франция ще би трябвало да бъдат обединени, с цел да не бъдат подвластни. Сега задачата е освен мир, само че и мощ. " - разяснява английският общественик.

Той показва, че Европейски Съюз се нуждае от реформиране, само че това не е причина за овакантяване на общността.

" Разбира се, че ще има и провокации, само че нямам никакви подозрения, че Европа ще е по-добра, в случай че Англия остане в общността, а Англия ще бъде по-добра, когато при повторното гласоподаване решим да се върнем в Европа. " - обобщава Блеър.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР