Великобритания може да поиска дълго отлагане на излизането си от

...
Великобритания може да поиска дълго отлагане на излизането си от
Коментари Харесай

Великобритания може да поиска дълго отлагане на Брекзит

Великобритания може да изиска дълго отсрочване на излизането си от Европейския съюз - вид, който планува тя да напусне, откакто съглашението за развода бъде утвърдено от английския парламент. Това съобщи английският министър на финансите Филип Хамънд, представен от Ройтерс.

Хамънд сподели, че най-важното е Англия да получи правото да задейства Брекзит незабавно откакто договорката, контрактувана от премиерката Тереза Мей, бъде утвърдена от Народното събрание, а въпросът с какъв брой тъкмо ще бъде отсрочен разводът е по-маловажен. Не бих се чувствал удобно при дълго закъснение на Брекзит, само че откакто Народното събрание отхвърли съглашението, "ние сме там, където сме ", разяснява той пред английската телевизия Ай Ти Ви.

Хамънд изрази вяра диалозите сред Мей и водача на лейбъристката съпротива Джереми Корбин да покажат доста бързо дали е допустима витална междупартийна договорка. "Някакъв тип митническо съглашение явно ще е част от бъдещата конструкция ", сподели той.

Хамънд посочи, че диалозите сред ръководещите консерватори и лейбъристката съпротива се провалят, тогава държавното управление ще се опита да формулира хрумвания от полемиките и да ги показа пред Народното събрание.
В. "Сън " писа, че Тереза Мей ще изиска отсрочване на Брекзит с девет месеца.

Според английския таблоид до 15 министри са на ръба да подадат оставка поради договарянията на премиерката с лейбъристите. Сред тях били петима членове на кабинета.

"Много, доста сътрудници в държавното управление просто кипят от яд и доста от нас в този момент са на ръба ", цитира "Сън " неназован министър.

Вчера ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер даде да се разбере, че в случай че английският парламент не утвърди договорката за развода до 12 април, няма да е допустима никаква пролонгация.

Европейски Съюз не може да отсрочва до безспир Брекзит с по две седмици, предизвести на собствен ред заместник-председателят на Европейска комисия Франс Тимерманс. В изявление за немския вестник "Велт " той прикани английския парламент да вземе решение и най-сетне да разгласи какво желае Лондон.

Важно е английската премиерка Тереза Мей и водачът на опозицията Джереми Корбин да реализират съглашение за излизане от патовата обстановка, в която попадна страната, откакто Народното събрание отхвърли на три пъти договорката за Брекзит, акцентира Тимерманс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР