Великобритания може да мобилизира армията за доставки на бензин, след

...
Великобритания може да мобилизира армията за доставки на бензин, след
Коментари Харесай

Великобритания може да мобилизира армията за доставки на горива

Великобритания може да активизира армията за доставки на бензин, откакто паническото пазаруване през уикенда остави голям брой бензиностанции в страната без гориво, съобщи Си Ен Би Си.

През последните дни в Обединеното кралство се следят големи опашки пред бензиностанциите, защото водачите пробват да се презапасят на фона на информацията за иден дефицит на горива.

Една от главните аргументи за по този начин създалата се обстановка е неналичието на водачи на камиони, която докара до усложнения с доставките както на горива, по този начин и на артикули за магазините.

По информация на английските медии министър председателят Борис Джонсън е декларирал,че обмисля готовност на военни чиновници за доставки на горива до бензиностанциите.

Правителството също по този начин приготвя издаването на краткотрайни визи на хиляди водачи в опит да подсигури доставките за Коледния сезон.

Изпълнителният шеф на Асоциацията на петролните търговци на дребно в Обединеното кралство съобщи пред LBC News, че краткотрайните визи ще оказват помощ за възстановяване на обстановката с доставките, само че те няма да са задоволителни за разрешаване на рецесията.

От Асоциацията обявиха, че някои от най-големите търговци регистрират, че сред 50% и 90% от бензиновите им колонки в британските градове са празни.

Петролния колос BP заяви в петък, че краткотрайно е затворил част от бензиностанциите си поради дефицит на горива.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР