Великобритания, Канада, Швеция, Швейцария и САЩ създават фонд за противодействие

...
Великобритания, Канада, Швеция, Швейцария и САЩ създават фонд за противодействие
Коментари Харесай

Пет западни държави създават фонд за противодействие на Русия в Украйна

Великобритания, Канада, Швеция, Швейцария и Съединени американски щати основават фонд за противопоставяне на " въздействието " на Русия в южна и източна Украйна, заяви английското посолство в Киев във Фейсбук.

Фондът „ Партньорство за мощна Украйна “ ще стартира да работи до декември тази година, като в границите на три години се възнамерява да притегли до 35 милиона паунда (около 50 милиона долара) от донори.
 Украйна и Англия подписаха меморандум за строителство на военни кораби и база за Военноморски сили на Киев Украйна и Англия подписаха меморандум за строителство на военни кораби и база за Военноморски сили на Киев
Украйна и Англия подписаха меморандум за взаимното създаване на военни кораби и бази за военноморските сили на Киев. Съответ...

Средствата се възнамерява да бъдат ориентирани към начинания, които способстват за подсилване на капацитета на украинските райони, по-специално „ като дават на управляващите механически препоръки или вложения, които основават стопански благоприятни условия и усъвършенстват достъпа до публични услуги за жителите на Южна и Източна Украйна. "

Посолството твърди, че тези начинания би трябвало да доведат до „ възстановяване на качеството на публичните услуги, увеличение на приходите на семействата и по-силни връзки сред общности, разграничени от спорове “.

По-рано Комисията по външни работи на Сената на Съединени американски щати одобри двупартиен законопроект за " Партньорство за сигурност с Украйна ", който усилва годишната военна помощ на Съединени американски щати за Киев до 300 милиона $, в това число смъртоносни оръжия. Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен разгласи, че Съединени американски щати ще засилят помощта за Украйна, в това число в области като сигурността и стопанската система.

Отношенията сред Москва и западните страни се утежниха във връзка със събитията в Украйна и обединяването на Крим с Русия след референдума за полуострова. Западът упрекна Москва за интервенция във вътрешните работи на Киев и наложи наказания против нея. Русия от своя страна отвърна и стартира курс на заменяне на вноса. 
 България ще подари 50 000 дози „ АстраЗенека “ на Украйна България ще подари 50 000 дози „ АстраЗенека “ на Украйна
Министърът на външните работи Светлан Стоев беседва с украинския външен министър Дмитро Кулеба в Киев, като двамата разискаха традицио...

 



Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР