Великобритания изстреля първия си сателит, който е изцяло домашна разработка.

...
Великобритания изстреля първия си сателит, който е изцяло домашна разработка.
Коментари Харесай

Нов сателит ще следи за незаконни дейности на Земята

Великобритания изстреля първия си спътник, който е напълно домашна разработка. Той се споделя NovaSAR и ще има опция да снима Земята без значение на метеорологичното време и дали е ден или нощ, оповестява БиБиСи. Космическият уред ще може да се употребява за наблюдаване на зоните на естествени бедствия, петролни разливи и... незаконна активност.

НАСА ще мери цялата планета с лазерен спътник

Роскосмос: Дупката в корпуса на МКС е оправена и предпазена

Сателитът ще работи дружно с още един другар - S1-4, който беше изстрелян дружно с него на борда на индийска галактическа ракета. Този спътник може да снима и разпознава обекти с дължина едвам 87 см., които се намират на Земята.

Телескоп на Южния полюс ще учи ранната Вселена

Непозната отломка тормози екипа на марсохода Curiousity

NovaSAR разполага с нов вид радар, който е по-малък, стилен, само че с по-голяма точност. Целта е да се покаже, че радарните изображения може да се вършат и с по-евтини и налични технологии.

В оборудването на спътника има и система за автоматизирана идентификация на радиосигнали. Такава се употребява от корабите и те са задължени да са я задействали непрекъснато, когато се придвижват. Корабите, които изключват модула или се пробват да модифицират сигнала, постоянно нарушават закона посредством контрабанда, незаконен лов на риба и други нарушавания. Сателитът ще снима океаните и ще разпознава корабите. След това ще съпоставя тяхното местонахождение с това, което са съобщили в системата. Ако има разминавания, ще се уведомяват съответните управляващи.

Как "втората луна " сътвори НАСА преди 60 години

NovaSAR ще се намира на 580 км. над Земята. В първичната си настройка ще има точност до 6 метра. По-натам е планувана опция за потребление на още по-висока периодичност, която ще усили прецизността и спътникът ще може да разпознава обекти с широчина по-малка от метър.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести и любопитно наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР