Великобритания изпрати три самолета с въоръжение в Украйна, след като

...
Великобритания изпрати три самолета с въоръжение в Украйна, след като
Коментари Харесай

Великобритания изпрати на Украйна три самолета с оръжия

Англия изпрати три самолета с въоръжение в Украйна, откакто министърът на защитата Бен Уолъс заяви за това преди ден. Това заяви БГНЕС, цитирайки украинското списание " Фокус ".

Според изданието след съответното решение на Министерството на защитата на Обединеното кралство в понеделник, в Украйна са пристигнали два самолета с оръжие от Лондон. " Трети аероплан с противотанкови оръжия кацна в Киев тази заран ", твърди изданието.
Жозеп Борел: Едва ли Русия ще нападне Украйна
Върховният представител на Европейския съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел не счита, че Русия може да нападне Украйна....
Прочети повече
Смята се, че самолетите са доставили противотанкови системи NLAW - портативни противотанкови управляеми ракети.

Предишния ден министърът на защитата на Обединеното кралство Бен Уолъс съобщи, че Англия дава нов пакет за сигурност, с цел да укрепи отбранителните качества на Украйна. По-специално Лондон ще достави леки противотанкови оръжия за отбранителни цели заради обстановката с хипотетичното концентриране на съветски войски наоколо до границите на страната.

Министърът акцентира, че оборудването не съставлява опасност за Русия, защото е отбранително оръжие с дребен обхват на деяние.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР