Великобритания изпраща хеликоптери в Украйна. Това заяви министърът на отбраната

...
Великобритания изпраща хеликоптери в Украйна. Това заяви министърът на отбраната
Коментари Харесай

Бен Уолъс: Великобритания изпраща хеликоптери в Украйна

Великобритания изпраща хеликоптери в Украйна. Това съобщи министърът на защитата Бен Уолъс, представен от БиБиСи. Страната ще обезпечи три хеликоптера Sea King, като първият към този момент е дошъл в Украйна.
 
През последните шест седмици украински екипажи бяха подготвени в Обединеното кралство да летят и поддържат хеликоптера. Обединеното кралство също по този начин ще изпрати спомагателни 10 000 артилерийски снаряда.
 
Бен Уолъс направи изказването от Осло, по време на среща със съдружници, на която се разисква настоящата военна поддръжка за Киев. По думите му артилерийските снаряди ще оказват помощ на украинските въоръжени сили да обезпечат неотдавна освободената територия.
 
Хеликоптерите Sea King преди този момент са били употребявани както от Кралските военновъздушни сили, по този начин и от Кралския флот. Последната машина от този тип беше пенсионирана от Военноморските сили през 2018 година
 
Малко страни са изпратили пилотирани самолети в Украйна от началото на спора, а настояванията на нейното държавно управление към западните страни да изпратят изтребители до момента остават без отговор.
 
Обединеното кралство също доставя на украинските войски зимно съоръжение, в това число тежки спални чували и постелки, както и отопляеми пространства и облекло за студено време.
Англия остава вторият по величина снабдител на военна помощ за Украйна след Съединени американски щати.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР