Великобритания иска да включи в новия съюз Украйна, Полша, Естония,

...
Великобритания иска да включи в новия съюз Украйна, Полша, Естония,
Коментари Харесай

Corriere della sera: Джонсън иска да създаде нов антируски съюз на Стария континент

Великобритания желае да включи в новия съюз Украйна, Полша, Естония, Латвия и Литва, а на по-късен стадий - вероятно и Турция
Британският министър председател Борис Джонсън предложил нов политически, стопански и боен съюз като опция на Европейския съюз. Това съобщи вестник Corriere della Sera, представен от ТАСС. 

Той е показал концепцията си на Зеленски в Киев на 9 април, написа седмичникът.

Англия желае да включи в този съюз Украйна, Полша, Естония, Латвия и Литва, а на по-късен стадий - вероятно и Турция.

От своя страна украинските управляващи към момента не са заели съответна позиция по самодейността на Лондон, само че и не са я отхвърлили.

Сега Зеленски чака европейската среща на върха на 23 юни, когато ще бъде решена ориста на украинската кандидатура за Европейски Съюз. Corriere della sera твърди, че при положение на негативен отговор украинският президент може да одобри съществено алтернативата на Джонсън.

Изданието обаче допуска, че е допустимо и слуховете за новия съюз се популяризират съзнателно, с цел да се окаже напън върху западните политици. Съмнително е и до каква степен би бил жизнерадостен сходен алианс, защото Англия няма опция да окаже финансова поддръжка на Украйна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР