Великобритания има сериозен проблем - страната е изправена пред недостиг

...
Великобритания има сериозен проблем - страната е изправена пред недостиг
Коментари Харесай

Великобритания свършва газа. Как ще се справи с проблема?

Великобритания има сериозен проблем - страната е изправена пред дефицит на природен газ и няма да може да покрива потребностите си, като ниските температури и проблемите с вноса в допълнение усложняват обстановката.

Макар че газът е главен източник на отопление на Острова, казусът е малко евентуално да засегне семействата. Ако обаче не дойдат нови доставки, това може съществено да повлияе на индустриалните консуматори.

Дневните цени на газа на едро до 200 пенса за терм след формалното предизвестие за недостига, което е апел към доставчиците да внесат повече газ. Впоследствие цените спаднаха до 170 пенса.

Прогнозата на Националната енергийна мрежа за деня демонстрира недостиг денем от 49.5 млн. куб. м под плануваната потребност на страната от 395.7 млн. куб. м. Компанията прикани да се попълни тази липса.

Бурята Ема, наречена " Звярът от Изтока ", донесе снежна вихрушка и ниски температури, които съществено усилиха енергийното ползване на Острова. В резултат на това търсенето на газ доближи до 5-годишен връх, съгласно компанията наблюдаващ на пазара Platts.

Здравните управляващи предлагат британците да поддържат в домовете си температура от 18 градуса по Целзий.

Ситуацията се усложни от няколко спирания на доставките, в това число проблеми с газопровода от Холандия, понижаване на газовите потоци от Норвегия и механически проблеми в обекти във Англия, в това число терминала Северен Моркамб Бароу.

Скокът в цената на природния газ е доста по-висок от този през декември, когато главен газопровод в Северно море беше затворен за ремонт.

Кризата е и първият главен тест за енергийна сигурност в Обединеното кралство, откогато най-голямото газохранилище на страната беше закрито предходната година. Той се намираше в Северно море и формираше 70% от запасите за предпазване на газ във Англия. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР