Великобритания има най-ниското ниво на бизнес инвестиции сред най-богатите икономики

...
Великобритания има най-ниското ниво на бизнес инвестиции сред най-богатите икономики
Коментари Харесай

Как стана така? Бизнес инвестициите във Великобритания са на невиждано дъно

Великобритания има най-ниското равнище на бизнес вложения измежду най-богатите стопански системи в света. Това излиза наяве от ново проучване, което акцентира провокациите пред идващото държавно управление в страната, което би трябвало да накара английския и задграничния бизнес още веднъж да влага, написа City A.M.

Анализ на Института за проучване на публичната политика (IPPR) показlа, че от всички страни от Г-7, Обединеното кралство е имало най-ниското равнище на вложения в частния бранш за интервал от една година. Още по-лошото е, че това е третата поредна година, в която страната е на последно място измежду най-богатите стопански системи в света във връзка с вложения.
 Снимка 538328
Източник:

Причина ли е Брекзит?

Според редица икономисти и бизнес анализатори, една от главните аргументи за проблемите на стопанската система е Брекзит.

От 31 страни от Организацията за икономическо сътрудничество и раз Англия се класира на 28-о място, изпреварвайки единствено Гърция, Люксембург и Полша. Поглеждайки обратно в по-дългосрочен проект, общите вложения в Обединеното кралство, които включват обществения бранш, както и вложенията в частния бранш, са били най-ниските в G7 за 24 от последните 30 години.
 Безработицата във Англия ненадейно се увеличи и това визира и наши сънародници
Безработицата във Англия ненадейно се увеличи и това визира и наши сънародници

Кризата с дефицита на фрагменти от Източна Европа се задълбочава

Последният път, когато Островът е бил покрай дъното що се отнася до вложения, е бил през 1990-а година. В случай, че Обединеното кралство беше съумяло да резервира междинна позиция в класацията през последните три десетилетия, през днешния ден щеше да има спомагателни вложения в локалната стопанска система на стойност £1,9 трилиона.

" Ужасното показване на продуктивността във Англия е най-големият мотор на нашия ужасяващ витален стандарт ", съобщи Джордж Диб, който е шеф по икономическата политика в IPPR.

" Без запаси, които се вливат в нови вложения, е мъчно да се види по какъв начин икономическото показване на Обединеното кралство може да се усъвършенства. "

Според голяма част от представителите на локалния бизнес, обществените вложения натрупват частни вложения, а английското държавното управление би трябвало да поеме самодейността за това, като създаде зелена индустриална тактика и покаже на бизнеса, че Обединеното кралство е сигурното, рационално и устойчиво място за вложение.
 Англия затъва в задължения
Англия затъва в задължения

Държавният дълг на страната се задържа на високи равнища, които не са регистрирани от началото на 60-те години на предишния век
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР