Великобритания има готовност да плати €40 милиарда като част от

...
Великобритания има готовност да плати €40 милиарда като част от
Коментари Харесай

Великобритания е готова да плати €40 милиарда за Brexit

Великобритания има подготвеност да заплати €40 милиарда като част от съглашението за овакантяване на Европейския съюз, заяви вестник Sunday Telegraph.

През предходната година близо 52% от английските жители гласоподаваха за излизане от европейското семейство на референдум, който бе проведен от ръководещите.

Изданието показва, че Лондон има подготвеност да заплати сумата като част от по-широко съглашение с Брюксел, което включва и търговски клаузи. Вестникът се базира на трима държавни източници.

Европейският съюз желае от британците да покрият пасива си, с цел да протекат по-гладко договарянията за бракоразвод. Към момента няма формален коментар на информацията от страна на ръководещите.

По време на договарянията европейските водачи желаеха от Англия гаранция за жителите на Европейски Съюз и тяхното бъдеще на Острова след излизането на страната.

Преговорите сред Лондон и Брюксел вървят постепенно. Много са въпросите, по които би трябвало да бъде реализирано единодушие, преди да влезе в действие формалното овакантяване на Европейския съюз.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР