Великобритания и Япония застават рамо до рамо в подкрепата за

...
Великобритания и Япония застават рамо до рамо в подкрепата за
Коментари Харесай

Британският външен министър: Великобритания и Япония са единни в подкрепата си за свободата в Хонконг

Великобритания и Япония застават един до друг в поддръжката за свободата в Хонконг и във връзка с други значими въпроси, съобщи английският външен министър Доминик Рааб след среща през вчерашния ден с японския си сътрудник Тошимицу Мотеги в Лондон, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

"Япония е непосредствен другар на Обединеното кралство и наш основен сътрудник в Азия в региона на сигурността ", уточни в изказване Рааб.

Китай разкритикува Англия за визите за жители от Хонконг

"Било то в груповата ни реакция на COVID-19, киберсигурността, климатичните промени или поддръжката за свободата на Хонконг, Англия и Япония са един до друг, и аз с неспокойствие чакам още по-близко партньорство в бъдеще ", акцентира английският министър.

Днес ръководената от Тошимицу Мотеги японска делегация ще води договаряния с английската страна за подписване на съглашение за свободна търговия. Обединеното кралство ще бъде представлявано на тях от министъра на интернационалната търговия Елизабет Тръс. Преговорите започнаха при започване на юни и се чака да приключат до края на годината, отбелязва ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР