Великобритания и съюзниците ѝ от НАТО ще бъдат единни в

...
Великобритания и съюзниците ѝ от НАТО ще бъдат единни в
Коментари Харесай

Макрон и Джонсън: Ще бъдем единни в борбата срещу руската агресия

Великобритания и съдружниците ѝ от НАТО ще бъдат единни в битката против съветската експанзия, " където и при каквито и условия тя бъде проявена " - по този начин гласи заявление на английския министър председател Борис Джонсън и френския президент Еманюел Макрон след извършен телефонен диалог сред тях, съобщи БНР.

Джонсън и Макрон разговаряха за рецесията към Украйна. Джонсън осведоми Макрон за визитата си в Киев през седмицата, където се срещна с украинския президент Володимир Зеленски. По-късно представител на английския министър председател съобщи, че двамата са се съгласили, че намирането на дипломатическо решение на настоящето напрежение би трябвало да остане приоритет. Постигнато е съглашение и за взаимна работа по пакет от наказания, които да влязат в действие неотложно, в случай че Русия нападне Украйна.

Очакват се серия от визити на европейски политици в Русия идната седмица. Макрон би трябвало да пътува за Москва в понеделник, а във вторник да посети Киев. Германският канцлер Олаф Шолц пък ще пътува първо до Киев на 14 февруари, а на идващия ден ще посети Москва. Британският външен министър Лиз Тръс трябваше да придружи Борис Джонсън до Киев, само че анулира пътуването си, поради позитивен коронавирус тест. Очаква се обаче скоро тя да посети Москва.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР