Великобритания и САЩ стоят рамо до рамо в защита на

...
Великобритания и САЩ стоят рамо до рамо в защита на
Коментари Харесай

Клевърли: Великобритания и САЩ са заедно в защита на Украйна

Англия и Съединени американски щати стоят един до друг в отбрана на Украйна, съобщи английският външен министър Джеймс Клевърли.


Клевърли се срещна с американския си сътрудник Антъни Блинкен преди Конференцията за възобновяване на Украйна в сряда и четвъртък, която се чака да събере в Лондон необятен кръг заинтригувани страни, с цел да помогне за активизирането на финансова и политическа поддръжка за следвоенното възобновяване на Украйна.

" Посетих Украинския център за посрещане дружно с Джеймс Клевърли, с цел да се срещна с работата, която организацията прави в поддръжка на украинските разселени лица в Обединеното кралство. Съединени американски щати и Обединеното кралство поддържат народа на Украйна и приветстват разселените от бруталната война на Русия ", съобщи Блинкен в Twitter.

Очаква се на конференцията, която има за цел да посрещне към 1000 участници, да участват представители на минимум 61 страни, в това число 40 на министерско ниво.

Към април вредите, нанесени на инфраструктурата на Украйна вследствие на войната, възлизат на 147,5 милиарда $, заяви през май Киевското висше учебно заведение по стопанска система.

По последни данни на Организация на обединените нации от началото на войната през февруари 2022 година в страната има 24 862 цивилни жертви - 9083 убити и 15 779 ранени./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР