Великобритания и САЩ се опитват да провокират конфликт в Черно

...
Великобритания и САЩ се опитват да провокират конфликт в Черно
Коментари Харесай

Русия: САЩ ще провокират конфликт в Черно море

Великобритания и Съединени американски щати се пробват да предизвикат спор в Черно море, съобщи съветският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков, съобщи Ройтерс, заяви Българска телеграфна агенция.

Русия ще пази границите си с всички вероятни средства, в това число и с военна мощ, сподели още Рябков. Високопоставеният съветски представител направи тези изказвания ден откакто Москва предизвести Англия, че ще бомбардира кораби на английския военноморски флот, в случай че извършат още една провокация във водите край анексирания от Русия полуостров Крим. Вашингтон и Лондон основават напрежение в района с нежеланието си да одобряват, че Крим е част от Русия, посочи Рябков, представен от съветската осведомителна организация РИА Новости.

Русия възприема Крим като част от територията си, откакто го анексира през 2014 година. Международната общественост обаче счита Крим за част от Украйна, отбелязва Ройтерс. " Вашингтон и Лондон отхвърлят действителността...те се пробват да предизвикат спор. Това са съветски териториални води, това е нашата граница. Мога да потвърдя, че ще я пазиме с всички вероятни средства, в това число и с военна мощ ", сподели Рябков. Русия съобщи в сряда, че е произвела предупредителни изстрели наоколо до английски военен транспортен съд, плаващ край крайбрежията на Крим, с цел да го накара да напусне съветските териториални води.

Англия отхвърли съветската версия за случилото се. Британските управляващи обявиха, че Русия е провеждала артилерийско обучение и че английският боен транспортен съд се е намирал в териториалните води на Украйна. Русия, при съставянето на военните си проекти, ще вземе поради разполагането от Съединени американски щати на съставни елементи от противоракетната система " Иджис Ашор " в базата в полското населено място Редзиково, сподели през днешния ден пред публицисти Сергей Рябков, съобщи ТАСС.

Рябков посочи, че разполагането на тези съставни елементи в Полша е ново доказателство за това, че първичните американски изказвания, че световната система за противоракетна защита се построява, с цел да може с нейна помощ да бъдат парирани закани от Близкия и Далечния изток, понастоящем са забравени. За НАТО пристигна време да се замисли върху предлагането на Русия за мораториум върху разполагането на наземни ракети със междинен обхват. " Обектът в Редзиково, при старта на сходен механизъм, би трябвало съгласно нас да бъде проверяван, в случай че желаеме да сме уверени, че няма опасност в него да бъдат разполагани създадени от Съединени американски щати ракети със междинен обхват ", съобщи Рябков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР