Великобритания и САЩ разглеждат възможността да изпратят по 1000 войници

...
Великобритания и САЩ разглеждат възможността да изпратят по 1000 войници
Коментари Харесай

Дейли телеграф: САЩ и Великобритания може да изпратят 1000 военни в България

Великобритания и Съединени американски щати преглеждат опцията да изпратят по 1000 бойци в Румъния, България и Унгария, заяви в. " Дейли телеграф ", представен от ТАСС.

Според изданието, което се базира на източници от английското министерство на защитата, сходни военни групи биха съответствали на тези, които в този момент са ситуирани в балтийските страни и Полша.

Източниците са удостоверили, че Англия обмисля изпращане на спомагателни военни сили в Източна Европа, само че по-скоро може да става дума за разполагането им на североизточния фланг на НАТО, в сравнение с югоизточния.

Вестникът прецизира, че възможното изпращане на войски при положение на съветско нахлуване против Украйна още не е утвърдено от английското държавно управление.

Британският министър-председател Борис Джонсън съобщи по-рано, че страната му е подготвена да обмисли опцията за изпращане на спомагателни сили в Европа. Той сподели, че се разисква нарастване на наличието на НАТО в Румъния и Унгария. Премиерът обаче отхвърли опцията за изпращане в Украйна на военни от Англия или друга страна от НАТО, защото Украйна не е член на алианса.

" Румъния е подготвена да одобри спомагателни натовски войски на своя територия и е в контакт със Съединените щати и Франция за реализация на това желание ", съобщи президентът на страната Клаус Йоханис, представен от Ройтерс.

НАТО разполага с към 4 000 бойци в Румъния.

Йоханис уточни, че рецесията към Украйна постанова консолидиране на съюзническото наличие на източния фланг като извънредно отбранителна мярка.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР