Великобритания и ЕС трябва да постигнат сделка на срещата на

...
Великобритания и ЕС трябва да постигнат сделка на срещата на
Коментари Харесай

Лондон: Планът за Brexit не е обречен по начало

Великобритания и Европейски Съюз би трябвало да реализират договорка на срещата на върха идващия месец

Британският министър за Brexit отхвърли изказванията, че проектът на държавното управление за отдръпване на Европейски Съюз е " жертван по начало “ заради противопоставяне в Брюксел и от депутати от всички страни в Лондон, съобщи БГНЕС.

Доминик Рааб отхвърли като " бърборене " опълчването, изразено от договарящия в Европейския съюз Мишел Барние за по този начин наречения проект " Чекърс ".

" Ние няма да се преобърнем единствено тъй като има някакво триене по това, което съгласно нас не е просто добра договорка за Обединеното кралство, а една добра договорка за Европейски Съюз ", сподели той пред комисията на депутатите.

Той добави: " Разбира се, в договарянията едната страна ще се опита да се опълчи на някои аспекти от тях, с които те не се усещат удобно ".

Рааб се връща в Брюксел в четвъртък за диалози с Барние, откакто французинът съобщи пред немски вестник през уикенда, че " мощно се опълчва на английското предложение ".

В сряда Барние написа в Twitter, че " чака " да бъде " открита обща основа ".

Планът " Чекърс " планува Англия да напусне единния пазар на Европейски Съюз, само че да остане в зона за свободна търговия посредством митническо съглашение и обща нормативна база с Европейски Съюз. Но той притегли рецензии от всички страни във Англия за оставянето на страната на половина отвън и на половина в блока.

Опозиционният водач на лейбъристите Джеръми Корбин съобщи пред премиера Тереза Мей в сряда, че проектът й е " мъртъв, към този момент раздран от личните си депутати ".

Членът на комисията, проевропейският народен представител от лейбъристите Стивън Кинок, съобщи, че е проектът е " жертван по начало “.

Англия и Европейски Съюз би трябвало да реализират договорка на срещата на върха идващия месец, само че и двете страни признават, че срокът може да се разтегне до ноември. / Нова тв

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР