Великобритания и ЕС отбелязаха "решителни стъпки напред" в преговорите за

...
Великобритания и ЕС отбелязаха "решителни стъпки напред" в преговорите за
Коментари Харесай

Четвъртия кръг от преговори за Брекзит - динамичен, но без сериозен пробив


Англия и Европейски Съюз означиха "решителни стъпки напред" в договарянията за Брекзит, съобщи английският договарящ Дейвид Дейвис в след четвъртия кръг от полемики в Брюксел.

"Благодарение на градивния и съдбоносен метод, по който двете страни водиха тези договаряния, вършим решителни стъпки напред", сподели той на конференция дружно с сътрудника си от Европейски Съюз Мишел Барние.

Дейвис уточни обаче, че остават редица нерешени въпроси.

"Ние се движим напред във връзка с редица комплицирани въпроси, само че остават редица нерешени ”, добави той.

Барние съобщи, че Лондон и Брюксел не са стигнали до пробив по време на четвъртия кръг от договарянията по развода.

"Все още имаме доста работа за вършене", сподели той, отбелязвайки, че за нито един от трите най-големи проблеми - финансовите аспекти, правата на жителите и на границата с Република Ирландия - няма дефинитивно съглашение.

Официалните договаряния сред двете страни за изискванията, при които Обединеното кралство ще напусне Европейския съюз, започнаха 19 юни в белгийската столица. Това съвсем една година след провеждането на референдум по тематиката във Англия, при което 51,9% от жителите взеха решение, че не желаят страната им да бъде в европейския блок.

Преговорите би трябвало да продължат до ноември 2018 година, след което страните ще имат шест месеца да ратифицират споразуменията. /АФП, ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР