Великобритания е в национален траур заради смъртта на съпруга на

...
Великобритания е в национален траур заради смъртта на съпруга на
Коментари Харесай

Великобритания в национален траур заради смъртта на принц Филип

Великобритания е в народен печал поради гибелта на брачна половинка на Кралица Елизабет II. Монархията уважи херцога на Единбург с 41 топовни салюта.

Минути безмълвие ще бъдат спазвани преди мачовете на футболната Висша лига в страната. Още от петък вечерта камбаните на Уестминстърското абатство, където се състоя венчавката на кралската двойка през 1947 година, биха 99 пъти - по веднъж на минута в памет на 99-годишния принц. Портретът на Единбургския херцог, с датите 1921-2021, могат да се видят на всички места. Минувачите на знаковия „ Пикадили съркъс “ стопират в минута безмълвие и пред него, с цел да отдадат респект на паметта на принца.

От Лондонската кула до двореца в Единбург, от Гибралтар до корабите на Кралския военноморски флот, в който принц Филип служи по време на Втората международна война, тъкмо в 12 ч., с 41 топовни изстрела, по един в минута беше отдадена респект на херцога.

Принцеса Ан и принцовете Чарлз, Андрю и Едуард, четирите деца на Кралица Елизабет II и принц Филип, описаха прочувствени мемоари за татко си.

" Енергията, с която поддържаше майка ми, беше изумителна, и по някакъв невероятен метод съумя да го запази толкоз дълго. Това, което направи, ми се коства изумително достижение ", сподели принцът на Уелс, принц Чарлз.

" Той се отнасяше към всички като персони и им отдаде уважението, което смяташе, че те заслужават като характерност ", съобщи кралската принцеса Ан.

Погребението на принц Филип ще бъде на 17 април в 15 ч. локално време в катедралата " Сейнт Джордж " в замъка Уиндзор, заяви Бъкингамският замък. Тленните му остатъци ще останат в замъка Уиндзор, преди опелото му в параклиса " Сейнт Джордж ".

Във времена на пандемия на жителите не се предлага да се събират пред кралските резиденции, а вместо цветя, е насочен апел да създадат подаяние в интерес на някоя от благотворителните организации, на които принц Филип беше патрон.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР