Великобритания е стратегически партньор на България в Европа и съюзник

...
Великобритания е стратегически партньор на България в Европа и съюзник
Коментари Харесай

Радев: Ще продължим сътрудничеството си с Великобритания след Brexit

" Англия е стратегически сътрудник на България в Европа и съдружник в границите на НАТО. Страната ни цени високо поддръжката на Лондон за осъществяване на основни промени в правораздаването и постигането на резултати в битката с корупцията и проведената престъпност у нас ".

Това съобщи президентът Румен Радев , който организира среща с посланика на Англия Ема Хопкинс.

Той изрази убеденост, че без значение от излизането на Обединеното кралство от Европейски Съюз, София и Лондон ще продължат ефикасното си съдействие в основни сфери - защита, миграция, битка с тероризма, промяната в правораздаването, стопанска система и вложения.

Радев показа упованията на България, че при напускането на Европейски Съюз от страна на Англия ще бъдат обезпечени всички права на сънародниците ни, които живеят, учат и работят във Англия.

Радев и Хопкинс бяха единомислещи, че приемането на дълготрайни ограничения за отбрана на европейските граници и битката против незаконния трафик са в полза на всички европейски страни.

Водещ акцент по време на срещата бе битката с корупцията. По думите на президента битката с корупционните практики би трябвало да се случва в действително време, а не постфактум.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР