Великобритания е получила 48 часа за да представи нови предложения,

...
Великобритания е получила 48 часа за да представи нови предложения,
Коментари Харесай

Възможен ли е обрат по Brexit, с промяна за ирландския механизъм?

Великобритания е получила 48 часа с цел да показа нови оферти, които да преодолеят безизходицата към Брекзит, настояват европейски дипломати, представени от Военновъздушни сили.
Европейски представители са декларирали, че ще работят без спиране през почивните дни (9-10 март), в случай че " допустими " хрумвания за защитния механизъм за Северна Ирландия бъдат получени до петък, 8 март, написа БГНЕС.
Англия твърди, че такива допустими оферти, които ще удовлетворят депутатите в английския парламент, към този момент са били направени. Премиерът на Обединеното кралство Тереза Мей се надява на промени в съглашението, които няма да обвържат за неустановен интервал Обединеното кралство с митническите правила на Европейски Съюз, в случай че не бъде подписано непрекъснато комерсиално съглашение след Brexit. Европейски Съюз обаче отхвърля да отстъпи по въпроса, а Камарата на лордовете гласоподава законова корекция, съгласно която Англия да има юридически условия за предстоящ митнически съюз, което може съществено да обърка тактиката на Мей.
Преговорите сред английски министри и дипломати от Европейски Съюз през последните 24 часа са били " сложни ", а Брюксел твърди, че компромис не е реализиран.
Междувременно от английския кабинет оповестиха, че на 14 март ще има гласоподаване дали да се одобри удължение на Brexit, написа в. The Guardian. Ако обаче този ход не мине, ще има гласоподаване дали да се предприеме корав Brexit. Говорителят на Мей повтори, че английското държавно управление е решено да обезпечи " правно обвързващи промени " по отношение на ирландския защитен механизъм, макар че основният прокурор Джефри Кокс не донесе оптимистични вести на Лондон след последната серия интензивни диалози в Брюксел. Малко преди да напусне Брюксел, той призна, че са изразени " мощни гледни точки " по време на три часа " енергични " полемики.
Последните договаряния бяха съсредоточени върху превръщането на серия от обещания, направени в писмо през декември от Юнкер и неговия сътрудник от Европейския съвет Доналд Туск, в правно обвързващи задължения. Британският департамент за излизане от Европейски Съюз се опита да подчертае решимостта си да продължи напред, като разгласи, че ще сътвори три нови експертни групи, които да проучат " различни съглашения " за отбягване на граница сред Северна Ирландия и Република Ирландия. Едната група ще се състои от " механически специалисти в региона на търговията и митниците ", втората - от бизнеса и синдикатите, и третата от английски депутати. На тях ще бъде предоставено да преглеждат най-хубавите интернационалните практики и да изследват технологията, която може да се употребява за ограничение на граничните инспекции.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР