Великобритания е подписала договори на стойност 4,8 млрд. долара за

...
Великобритания е подписала договори на стойност 4,8 млрд. долара за
Коментари Харесай

Великобритания инвестира 4 млрд. долара в проект за ядрени подводници

Англия е подписала контракти на стойност 4,8 милиарда $ за финансиране на нов стадий от плана за атомна подводница от последващо потомство SSN-AUKUS, оповестяват държавни чиновници, представени от Агенция Франс Прес.


Сделките, в които вземат участие английските компании BAE Systems, Rolls-Royce и Babcock, са част от военния съюз AUKUS сред Съединени американски щати, Австралия и Обединеното кралство за противопоставяне на Китай в Азиатско-тихоокеанския район.

" (Подводниците) ще дадат опция на Кралските военноморски сили да поддържат стратегическото ни преимущество под водата ", съобщи министърът на защитата на Обединеното кралство Грант Шапс на годишната конференция на Консервативната партия в Манчестър в неделя.

Лидерите на AUKUS показаха взаимния план за подводница през март предходната година в границите на договорка, която ще разреши на Австралия да размени дизеловите си подводници с нуклеарни, които имат доста по-голям обхват.

Планът планува Австралия да закупи американски подводници с нуклеарна мощ, а по-късно да построи нов модел с американска и английска технология.

Британският министър-председател Риши Сунак го похвали като " най-важното многостранно съглашение в региона на защитата от генерации насам ".

В настрана изказване BAE Systems съобщи, че бъдещата SSN-AUKUS " ще бъде най-голямата, най-мощната и най-усъвършенстваната подводница ", доставяна на Кралските военноморски сили.

Британският производител на военно съоръжение съобщи, че инвестицията ще " покрие развойната активност до 2028 година " и " наемането на повече от 5 000 души " на площадката му в Бароу-ин-Фърнес в Северна Англия.

Ядрените подводници са сложни за разкриване, могат да преодоляват огромни дистанции за дълъг интервал от време и да носят съвременни крилати ракети./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР