Великобритания е отказала на стотици бивши роби правото да останат

...
Великобритания е отказала на стотици бивши роби правото да останат
Коментари Харесай

Великобритания е отказала правото да останат на стотици жертви на трафик

Великобритания е отказала на стотици някогашни плебеи правото да останат в страната, както и достъп до поддръжка или услуги за грижи, въпреки управляващите да са удостоверили, че те са били жертви на трафик, демонстрират данни на държавното управление, представени от " Ройтерс ".

Между 2015 и 2017 година вътрешното министерство не е разрешило на 752 души, или към четирима на всеки 10 индивида, да останат, откакто е открито, че са били жертви на трафик. Всички те са били от страни отвън Европа, като Виетнам и Нигерия, съгласно отчета на английския Червен кръст и благотворителните организации, подкрепящи оживели след иго, Hestia и Ashiana.

" Модерното иго е необятно публикувано в нашите общества и нуждата от дълготрайна поддръжка е от извънредно значение, с цел да се подсигурява, че жертвите могат да възстановят живота си ", сподели Абигдал Ампофо, шеф в Hestia. " Без тази поддръжка знаем, че доста жертви биват връщани към иго и цикълът на корист продължава. "

Хората, които настояват, че са били жертви, могат да получават грижи, до момента в който държавното управление преглежда случая им, което може да отнеме от седмици до години. От февруари тези, за които е доказано, че са жертви, получават 90 дни спомагателна поддръжка спрямо предходните 45, съобщи държавното управление. Те обаче нямат право на достъп до спомагателна помощ по-късно, нито пък получават автоматизирано правото да останат в страната, което ги слага в риск да останат без дом и да бъдат още веднъж експлоатирани, предизвестяват деятели.

Благотворителните организации приканиха държавното управление да удължи интервала за поддръжка до 12 месеца и да разреши на избавилите се да останат в страната за минимум 30 месеца.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР