Великобритания е напът да запише най-горещия ден в историята на

...
Великобритания е напът да запише най-горещия ден в историята на
Коментари Харесай

Глобално затопляне: хиляди умират от рекордни жеги в Европа

Великобритания е напът да запише най-горещия ден в историята на своите метеорологични измервания през днешния ден, съобщи Ройтерс. Прогнозата е температурите да доближат до 40 градуса Целзий. Горещините принудиха железопътните компании да спрат влакове. Училищата затвориха по-рано, а министри посъветваха жителите да останат в домовете си, означи организацията.

Голяма част от Европа се пече в гореща вълна от над 40 градуса Целзий и горски пожари в страни като Гърция, Италия, Франция, Испания и Португалия. Хиляди са смъртните случаи, породени от жегите, които учените изясняват с световното стопляне.

Повече от 1000 смъртни случая бяха породени от съвсем едноседмичната гореща вълна в Португалия и Испания до момента. Там температурите доближиха до 45,7 градуса Целзий.

Испанските метеорологични прогнози за през днешния ден плануват температури от 42 градуса в провинциите Арагон, Навара и Ла Риоха на север. Очаква се най-големите жеги да приключат през днешния ден, само че метеоролозите предизвестяват, че температурите ще останат " ненормално високи ". Пожари бушуваха в няколко други региона, в това число в Кастилия и Леон в Централна Испания и в Галисия на север. Пожарникарите локализираха пламъците в Михас и в Малага и споделиха, че евакуираното население може да се завърне.

Във Франция горските пожари се разпростряха върху над 11 000 хектара югозападния район Жиронда и над 14 000 души там бяха евакуирани. Над 1 200 огнеборци бяха изпратени да се борят със стихията, оповестиха управляващите. Те оповестиха " алена паника " за няколко района.

В няколко елементи на Италия през днешния ден също се чакат температури над 40 градуса. Подобни температури бяха измерени в Португалия в неделя и се предвиждаха във Англия и в понеделник и във вторник. Предишният връх тук бе записан в Кеймбридж през 2019 година - 38,7 градуса Целзий.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР