Великобритания е на път да последва съдбата на бившата Югославия,

...
Великобритания е на път да последва съдбата на бившата Югославия,
Коментари Харесай

Великобритания може да тръгне по пътя на бивша Югославия

Великобритания е на път да последва ориста на някогашната Югославия, от която накрая остана единствено Сърбия, написа в. " Индипендънт " във връзка безапелационната позиция на новия английски министър председател Борис Джонсън, че Брекзит ще има непременно и без договорка с Европейски Съюз. Великобритания била на път да се трансформира в Англия плюс Уелс - а след време и само Англия. За заплахата от раздробяване на Обединеното кралство предупреждава и в. " Гардиън " в публицистичен коментар.  

Борис Джонсън посети Шотландия, където първият министър на страната Никола Стръджън за следващ път повтори, че страната трябва да може да проведе нов референдум за разединение от Обединеното кралство поради обстановката към Брекзит. Британският министър председател, който беше освиркан в Единбург, обаче беше безапелационен, че  " не вижда причина " да позволи организирането на сходно допитване. През 2014 година се организира сходен референдум, на който 55% поддържаха запазването на съюза сред Единбург и Лондон. " След диалога си с Борис Джонсън мога да кажа, че зад хитри и хвалебни обещания се крие рисково държавно управление. Пътят, който той следва, е рисков за Шотландия и цялото Обединено кралство ", сподели Стърджън. Тя счита, че поетият от новия кабинет в Лондон курс е рисков и води страната към корав Брекзит, който може да докара до забележителен стопански спад в кралството.

КАРЕ - ЧИСЛО

28-месечен спад означи през вчерашния ден английската лира. Тя изгуби 0.7% от цената си по отношение на американския долар и 0.6% по отношение на еврото. 1 лира се разменяше за 1.2119 $, което е най-ниското равнище от 17 януари 2017 г. 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР