Великобритания е на път да имунизира всички възрастни срещу коронавируса

...
Великобритания е на път да имунизира всички възрастни срещу коронавируса
Коментари Харесай

Великобритания планира да ваксинира всички пълнолетни до началото на юни

Великобритания е на път да ваксинира всички възрастни против ковид към два месеца преди Европейския съюз, в интервенция, която може да спести десетки милиарди лири, съгласно разбор за английския вестник The Times.

На всеки възрастен ще бъде препоръчана най-малко една доза до към 10 юни, изпреварвайки поставената от държавното управление цел за края на юли, предвижда изследователската компания Airfinity. Предвижда се Европейски Съюз като цяло да доближи същия стадий през първата седмица на август.

Изследването е първото, което дефинира количествено преимуществото, обезпечено от Англия, откакто държавното управление реши да не се причисли към схемата на Европейски Съюз за доставяне с ваксини. Англия направи свои лични покупко-продажби, до момента в който влагаше в локалното произвеждане и имунизацията на Oxford-AstraZeneca.

Отделна оценка на Катарина Хок от Imperial College London допуска, че блокирането коства на Обединеното кралство минимум 18 милиарда английски лири на месец от Брутният вътрешен продукт. Това значи, че акцията за имунизация, за която се счита, че коства 12 милиарда английски лири, ще се изплати до края на лятото.

Окончателното облекчение на рестриктивните мерки се възнамерява за 21 юни, стига имунизацията да продължава да бъде сполучлива постъпването в лечебни заведения да остане под надзор. Прогнозите зависят от увеличение на доставките на ваксини, като Англия получава първите си доставки от Moderna, Jansen и Novavax преди лятото. Сривове в производството или закъснения в стартирането им в приложимост могат да доведат до несъблюдение на този период.

Германия, която е закупила спомагателни ресурси от имунизацията на Pfizer-Biontech отвън подписаните от Европейски Съюз покупко-продажби, се чака да предложи на възрастното си население най-малко една доза до 7 юли, съвсем месец след Англия. Франция евентуално няма да доближи до сходно равнище на имунизация до началото на август. Позицията на Англия частично отразява решението да се даде приоритет на първите дози и да се забавят вторите, тактика, която не се следва на континента.

Робърт Йейтс, някогашен старши икономист по опазване на здравето от Световната здравна организация, който в този момент е в мозъчния концерн на Чатъм Хаус, сподели: „ Въпросът с имунизациите е мощно политически и продължава да се следи тази конкуренция измежду западните страни “. Джонсън се надяваше да „ извади заек от шапката и да прикрие минусите на (Великобритания) по-рано “, добави той.

Целта на държавното управление е да предложи на всички възрастни първа доза до края на юли. Министърът на бизнеса Кваси Квартенг сподели предходната седмица, че е допустимо това да стане още през юни добавяйки: „ Няма причина да не можем да бъдем оптимисти “.

Говорител на Министерството на здравеопазването и обществените грижи сподели: „ Определихме нашите периоди за програмата за имунизиране и това няма смяна. Възнамеряваме да предложим първа доза за всички над 50 години доникъде на април и за всички пълнолетни до края на юли ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР