Великобритания е на крачка от приемането на закон за първия

...
Великобритания е на крачка от приемането на закон за първия
Коментари Харесай

Великобритания е на крачка от първия закон за регулиране на криптоактиви

Англия е на крачка от приемането на закон за първия набор от правила за контролиране на криптосектора, съгласно който участниците на пазара би трябвало да бъдат оторизирани, преди да оферират услуги на потребителите.

Правилата са съсредоточени върху технологията DLT или блокчейн, която е в основата на бранша и се преглежда като обещаваща за приложения като сетълмент на скъпи бумаги, оповестява Reuters.

Новият закон обгръща предлагането на криптоактиви, оперирането в платформа за търговия, размяната на криптоактиви против валути, предлагането на вложения и отпущането на заеми в криптоактиви.

Министерството съобщи, че новите правила ще бъдат включени в комерсиалното право, а няма да съществуват като независим режим.

" Малко евентуално е крипторегулацията да бъде елементарно вкарана в съществуващата регулаторна рамка ", изясни Джонатан Кейвил, юрист в Pinsent Masons. " Реалността е такава, че защото пазарът се развива с бързи темпове, Обединеното кралство рискува да остане обратно, в случай че не успее да притегли крипто бизнеса. ", добавя той.

Цялостното използване на разпоредбите ще бъде ускорено, с цел да даде изясненост на бранша, като вторичното законодателство ще бъде показано на Народното събрание през следващата година.

" На високо равнище методът на Министерството на финансите подхожда на това, което сме видяли в Европейски Съюз ", съобщи София Ле Весконте, консултант по финтех в адвокатската адвокатска фирма Linklaters.

Понастоящем криптокомпаниите се сблъскват единствено с условията да имат защитни ограничения против изпирането на пари, макар че този месец Англия вкара правила за маркетинга на криптоактиви.

Съобщението на Обединеното кралство идва в миг на възкръсване на криптосектора, откакто биткойн, най-голямата криптовалута по тираж, загуби огромна част от цената си на фона на FTX и други кавги през миналата година.

Миналата седмица биткойнът нарастна до 38 872 щатски $, което е най-високата му стойност от близо година и половина, заради засилващите се спекулации, че в Съединени американски щати следва основаването на борсово търгуван биткойн фонд, добавя Reuters.

Още през юни Европейският съюз стартира да ползва първия в света набор от всеобхватни правила за пазарите на криптовалути за основаване на регулаторна сигурност в блока.

 

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР