Великобритания е изправена пред вълна от координирани стачни действия на

...
Великобритания е изправена пред вълна от координирани стачни действия на
Коментари Харесай

Готвят серия от стачки на Острова

Великобритания е изправена пред вълна от координирани протестни дейности на профсъюзите тази есен на фона на задълбочаващата се рецесия с повишаването на живота, написа " Обзървър ", представен от БНР.

В декларация на едни от най-големите профсъюзи в страната преди конгреса на профъсюзите, който би трябвало да се организира идващия месец, се приканват всички работен организации да работят в тясно съдействие, с цел да могат да окажат оптимален напън върху ръководещите и да завоюват борбата за увеличение на заплащането в сходство с инфлацията. Профсъюзите " Юнисон " ( " Unison " ) и " Юнайт " ( " Unite " ) са ядосани от неналичието на дейности от страна на държавното управление за помощ на семействата, откакто в петък енергийният регулатор " Офджем " ( " Ofgem " ) разгласи, че междинната годишна сметка за ток и газ от 1 октомври се усилва с 80%.

Макар и да се счита, че координираните дейности няма да са порядъка на " обща стачка ", е прекомерно допустимо страната да бъде парализирана. Профсъюзът на железопътните служащи " АрЕмТи " ( " RMT " ) към този момент организира няколко 24-часови стачки, планувани са и други в близко бъдеще. В петък стачуваха чиновниците от Кралските пощи. Още не е завършила 8-дневната стачка на докерите на най-натовареното за контейнери пристанище Феликстоу. Адвокати, учители, здравни служащи и доста други също възнамеряват да стачкуват за заплащането.

Конгресът на профсъюзите се открива на 11 септември в Брайтън. В него ще взе участие водачът на Лейбъристката партия Киър Стармър, който ще държи тирада.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР