Великобритания е изправена пред недостиг на храни през лятото, предупредиха

...
Великобритания е изправена пред недостиг на храни през лятото, предупредиха
Коментари Харесай

Глад! Великобритания може да изпита недостиг на храни през лятото

Великобритания е изправена пред дефицит на храни през лятото, предизвестиха от Асоциацията на товарните транспорти. Причината е дефицит на към 100 000 водачи на камиони поради Ковид-19 и Брекзит.

В писмо до Борис Джонсън представители на превозвачите приканват премиера за незабавна интервенция за разрешение на източноевропейски водачи да се върнат в страната със специфични визи, сходни на сезонните служащи, предупреждавайки за рецесия във снабдителната верига. Те допълват, че дефицитът на служащи в складовете и центровете за обработка на храни също се отразява на пакетирането на храните за супермаркетите.

Шефовете на веригата супермаркети „ Теско “ са се срещнали предходната седмица със заместник-министъра на превоза лейди Виър и са я предизвестили, че овакантените работни места водят до изхвърлянето на 48 тона храни всяка седмица.

„ Гардиън “ цитира случай с полски водач, който е живял на Острова преди Брекзит и в този момент се е завърнал да помогне след новините за рецесията, само че на летището му е бил отхвърлен достъп, тъй като няма задоволително доказателства в поддръжка на приемане на статут на уседналост.

Председателят на Асоциацията на пътните превозвачи Ричард Бърнет декларира за „ Гардиън “, че има голям дефицит на водачи на камиони - сред 85 000 и 100 000. „ След седмици рафтовете по магазините ще се опразнят, толкоз е съществено “, добавя Бърнет.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР