Великобритания е изправена пред най-голямото огнище на птичи грип досега,

...
Великобритания е изправена пред най-голямото огнище на птичи грип досега,
Коментари Харесай

Великобритания е изправена пред най-голямото огнище на птичи грип

Великобритания е изправена пред най-голямото огнище на птичи грип до момента, предизвести министърът на околната среда Джордж Юстис, съобщи Българска телеграфна агенция.

Хиляди селскостопански птици бяха унищожени в цялата страна и зона за предварителна защита на птичия грип беше оповестена на 3 ноември и удължена на 29 ноември, с спомагателното условие всички домашни птици да се държат на закрито. Опасенията са, че дивите птици, мигриращи от континентална Европа по време на зимата, носят заболяването.

В Обединеното кралство има 40 инфектирани ферми, като 33 от тях са в Англия. Досега са убити към половин милион птици, съгласно основния ветеринарен шеф на Обединеното кралство Кристин Мидълмис, която предизвести, че "феноменално високото равнище " на птичи грип ще има големи последствия за животните и търговията.

Рискът за човешкото здраве от птичия грип остава доста невисок съгласно експертите от Общественото опазване на здравето. Не е наранена и сигурността на храните. Изказвайки се пред Камарата на общините в сряда, министърът на околната среда Джордж Юстис сподели, че тази година се следи най-голямото огнище на грип по птиците в Обединеното кралство. Д-р Мидълмис разясни, че заболяването се популяризира посредством мигриращи птици, летящи от Северна Русия и Източна Европа, само че са нужни спомагателни проучвания, с цел да се предотврати утежняване на епидемията в бъдеще. Тя съобщи, че ще се работи освен с английските учени, само че и в интернационален проект, с цел да се разбере какво стои зад това и да се направи всичко допустимо да се спре неговото разпространяване. Д-р Мидълмис предизвести, че Англия единствено след няколко седмици влиза в сезона на миграцията, който продължава до март. "Ще би трябвало да поддържаме тези равнища на нараснала биосигурност през цялото това време ", добави тя.

Защитната зона значи, че при развъждането на домашни птици стопаните би трябвало да продължат да вземат защитни ограничения като постоянно почистват и дезинфекцират работните облекла, оборудването и транспортните средства, а също по този начин лимитират достъпа на служащи и гости, които не са от първа нужда. Министерството на околната среда, храните и селските региони съобщи, че новите ограничения ще бъдат постоянно преразглеждани.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР