Великобритания е изпратила в Естония пет щурмови хеликоптера Апачи (Apache)

...
Великобритания е изпратила в Естония пет щурмови хеликоптера Апачи (Apache)
Коментари Харесай

Великобритания изпратила хеликоптери Апачи в Естония за възпиране на Русия

Англия е изпратила в Естония пет щурмови хеликоптера " Апачи " (Apache) за въздържане на " евентуална опасност " от Русия , оповестява Sky News.

Разузнавателни хеликоптери Wildcat, които дружно с " Апачи " ще станат част от програмата на НАТО за разширение на наличието в Източна Европа, ще окажат поддръжка на машините на място.

Както сподели министърът на защитата на Обединеното кралство Гавин Уилямсън, разполагането на щурмови хеликоптери в Естония е " жизненоважно ".

" Това е една доста действителна опасност, която виждаме от страна на Русия . Една от аргументите за това, че разполагаме пет щурмови хеликоптера " Апачи ", се заключава в това, че непрекъснато се приспособяваме към изменящата се обстановка ", акцентира английският боен министър.

На срещата на върха на НАТО във Варшава през 2016 година алиансът разгласи решение за разполагане на многонационални ротационни батальони в Латвия, Литва, Естония и Полша.

Москва от своя страна увери, че Русия не има намерение да атакува нито една от страните от Алианса или която и да е друга страна. Руският боен министър Сергей Шойгу означи, че на фона на нервността на Полша и прибалтийските страни, числеността на войските на НАТО по съветските граници се е нараснала седемкратно .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР