Великобритания е изплатила на Руанда още 100 милиона паунда (126

...
Великобритания е изплатила на Руанда още 100 милиона паунда (126
Коментари Харесай

Великобритания плати на Руанда още 100 млн. паунда по спорната схема за мигрантите

Англия е изплатила на Руанда още 100 милиона паунда (126 милиона долара) през април, в допълнение към 140-те милиона паунда, които отпусна по-рано на фона на растящата сметка за противоречивия  в източноафриканската страна, оповестява " Ройтерс ".

Схемата за Руанда е в центъра на тактиката на английския министър председател Риши Сунак за въздържане на незаконни мигранти. Все още обаче няма депортирани бежанци там почнали, откакто проектът беше разгласен през 2022 година

Политиката, довела до разделяне, се преглежда като опасност за управлението на Сунак - с избори през идната година - откакто неговият министър по въпросите на имиграцията подаде оставка по-рано тази седмица.

В допълнение към 240-те милиона паунда, които Англия е изплатила на Руанда, Лондон би трябвало да отпусне на източноафриканската страна и още 50 милиона паунда през идната годин а, както излиза наяве от писмо, оповестено от английското вътрешно министерство.

Разкритията за възходящите разноски по схемата - която съгласно правни специалисти към момента може да се провали - бяха разкритикувани от опозиционната Лейбъристка партия и евентуално ще срещнат опозиция от някои депутати от партията на Сунак.
 Риши Сунак търси поддръжка в Народното събрание за проекта си да изпраща мигранти в Руанда
Риши Сунак търси поддръжка в Народното събрание за проекта си да изпраща мигранти в Руанда

Британският министър председател прикани депутатите от Консервативната партия да се обединят

" Англия не може да си разреши повече от този скъпоструващ безпорядък и фарс на Торите ", съобщи депутатът от Лейбъристката партия Ивет Купър.

Новият министър на легалната миграция Том Пърсглоув обаче оправда " инвестицията " в размер на 240 милиона паунда, като уточни, че откакто проектът за Руанда стартира да действа, това ще спести от разноските за настаняване на бежанци в Обединеното кралство.

" Като имате поради, че сега харчим недопустимо 8 милиона паунда дневно в системата за леговище, това е основна част от нашата тактика да понижим тези разноски ", акцентира той.

Парите, изпратени на Руанда, биха помогнали за икономическото ѝ развиване и биха задействали партньорството за даване на леговище с Англия, добави Пърсглоув.
 Англия не се е отказала да праща мигранти в Руанда
Англия не се е отказала да праща мигранти в Руанда

Британският вътрешен министър е на посещаване в африканската страна

Плащанията към Руанда не са били свързани с контракта, подписан от двете страни във вторник, прецизира се в писмото на вътрешното министерство.

Договорът има за цел да отговори на решението на Върховния съд на Англия, че схемата за депортиране би нарушила интернационалните закони за правата на индивида, залегнали във вътрешното законодателство.

" Правителството на Руанда не е поискало никакво възнаграждение, с цел да бъде подписан контракт, нито такова му е било препоръчано ", написа в писмото.

Вчера от Консервативната партия да се обединят зад проекта му за Руанда, откакто ден по-рано Робърт Джерик напусна поста министър по въпросите на имиграцията.
 Лондон заплаща по 169 хиляди паунда за всеки депортиран мигрант в Руанда
Лондон заплаща по 169 хиляди паунда за всеки депортиран мигрант в Руанда

Оценката включва разноски за търсещите леговище, полети и придружаване, както и обработка и правосъдни разноски
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР