Великобритания е готова официално да постави в черния списък“ като

...
Великобритания е готова официално да постави в черния списък“ като
Коментари Харесай

Лондон обявява „Вагнер“ за терористична организация

Англия е подготвена публично да сложи в „ черния лист “ като терористична организация съветската ЧВК „ Вагнер “. По този метод се цели да се усили натискът върху Русия, оповестява „ Ройтерс “. „ Вагнер “ оглави траялата месеци съветска офанзива против Бахмут в индустриалния район Донбас. Решението евентуално ще влезе в действие до седмици, оповестява държавен източник.

Това би трансформирало в престъпно закононарушение принадлежността към групата, наличието на срещи, насърчаването на поддръжка за него или носенето на логото му обществено.

Освен това ще наложи финансови наказания на групата и ще има последствия за способността на Вагнер да набира пари, в случай че някакви средства преминат през английски финансови институции, прибавя вестникът.

Британското външно министерство не отговори незабавно на питане за коментар.

Припомняме, че Бахмут е под съветска офанзива повече от девет месеца, в миналото град със 70 000 поданици.

Лидерът на групата Евгений Пригожин сподели в известие в обществените медии в понеделник, че неговите войски стартират да получават муниции, нужни за натиска на настъплението им. Той посочи обаче, че персонално не ги е видял.

След това обаче самият Пригожин още веднъж изригна против съветските водачи поради това, че обещаните колета към момента се бавят.

От своя страна, Министерството на защитата увери, че работи, с цел да подсигурява, че всички бойни елементи разполагат с това, от което се нуждаят.

Войските са напреднали най-много 130 метра измежду яростни борби, сподели Пригожин.

Типичният жанр на Пригожин, изключително във видеоизявленията му, който е комбинация сред диалект и иносказателност, не може да разреши ясно и изрично тълкувание. Той идва обаче на фона на обичайна тирада на съветския президент Путин, с която се открива Парадът на успеха на Червения площад в Москва, с който Русия отбелязва най-важния си празник – Победата над фашизма във ВСВ.

Тази година парадът беше доста по-скромен, а самата тирада на Владимир Путин – доста по-лаконична. Впечатление направи и това, че в нея липсваха съвсем исторически препратки и необятни аналогии, а акцент бе подложен на сегашното и най-много на актуалната война, който Русия води в Украйна.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР