Великобритания е готова официално да постави в черния списък като

...
Великобритания е готова официално да постави в черния списък като
Коментари Харесай

Лондон обявява Вагнер за терористична организация

Англия е подготвена публично да сложи в " черния лист " като терористична организация съветската ЧВК " Вагнер ". По този метод се цели да се усили натискът върху Русия, оповестява " Ройтерс ".

" Вагнер " оглави траялата месеци съветска офанзива против Бахмут в индустриалния район Донбас.

Решението евентуално ще влезе в действие до седмици, оповестява държавен източник.

Това би трансформирало в престъпно закононарушение принадлежността към групата, наличието на срещи, насърчаването на поддръжка за него или носенето на логото му обществено.

Освен това ще наложи финансови наказания на групата и ще има последствия за способността на Вагнер да набира пари, в случай че някакви средства преминат през английски финансови институции, прибавя вестникът.

Британското външно министерство не отговори незабавно на питане за коментар.

Припомняме, че Бахмут е под съветска офанзива повече от девет месеца, в миналото град със 70 000 поданици.

Лидерът на групата Евгений Пригожин сподели в известие в обществените медии в понеделник, че неговите войски стартират да получават муниции, нужни за натиска на настъплението им. Той посочи обаче, че персонално не ги е видял.
 Пригожин разкритикува и Обновена
Пригожин разкритикува и " щастливия дядо " отпред на Русия

Лидерът на " Вагнер " за първи път завоалирано насочи укор и към Путин

След това обаче самият Пригожин още веднъж изригна против съветските водачи поради това, че обещаните колета към момента се бавят. 

От своя страна, Министерството на защитата увери, че работи, с цел да подсигурява, че всички бойни елементи разполагат с това, от което се нуждаят.

Войските са напреднали най-много 130 метра измежду яростни борби, сподели Пригожин.

Типичният жанр на Пригожин, изключително във видеоизявленията му, който е комбинация сред диалект и иносказателност, не може да разреши ясно и изрично тълкувание. Той идва обаче на фона на обичайна тирада на съветския президент Путин, с която се открива Парадът на успеха на Червения площад в Москва, с който Русия отбелязва най-важния си празник - Победата над фашизма във ВСВ.

Тази година парадът беше доста по-скромен, а самата тирада на Владимир Путин - доста по-лаконична. Впечатление направи и това, че в нея липсваха съвсем исторически препратки и необятни аналогии, а акцент бе подложен на сегашното и най-много на актуалната война, който Русия води в Украйна.
 Пригожин още не вижда обещаните снаряди
Пригожин още не вижда обещаните снаряди

Той не желае да " скапва " парада днес
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР