Великобритания е доставила на Украйна множество крилати ракети Storm Shadow.

...
Великобритания е доставила на Украйна множество крилати ракети Storm Shadow.
Коментари Харесай

Великобритания изпратила на Украйна крилати ракети, способни да поразят Русия

Великобритания е доставила на Украйна голям брой крилати ракети Storm Shadow. По този метод украинските сили получават нов капацитет за удари с огромен обхват преди предстоящата контраатака против съветските сили, оповестиха за CNN няколко високопоставени западни чиновници.

Storm Shadow е крилата ракета с отдалечен обхват на деяние със стелт качества, създадена взаимно от Лондон и Париж, която нормално се изстрелва от въздуха. С обхват на пукотевица, преизпълнен 250 км, тя е напълно покрай опцията за деяние на създадените в Съединени американски щати тактически ракетни системи „ земя-земя “, или ATACMS, за които Украйна от дълго време упорства.

От решаващо значение е, че Storm Shadow има обхват на деяние, с който може да бъде нанесен удар надълбоко в следената от Русия територия в Източна Украйна. Западен чиновник съобщи, че Обединеното кралство е получило уверения от украинското държавно управление, че тези ракети ще бъдат употребявани единствено в границите на украинската суверенна територия, а не на територията на Русия. Официални представители на Англия постоянно вършат обществени изказвания, в които дефинират Крим като украинска суверенна територия, определяйки го като „ нелегално анексиран “.

Ракетата „ трансформира разпоредбите на играта от позиция на обсега “, съобщи почитан американски боен чиновник, и дава на Киев опция, която той желае от началото на войната, съобщи БГНЕС.

Разполагането на ракетите се случва в миг, когато украинските сили се приготвят да стартират контраатака, целяща да си върне държаните от Кремъл територии в източната и южната част на страната.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР