Велико Търново. Във Велико Търново стартираха ремонтни дейности на стълбищата

...
Велико Търново. Във Велико Търново стартираха ремонтни дейности на стълбищата
Коментари Харесай

Велико Търново: Ремонтират стълбищата между бул. „България“ и ул. „Освобождение“

Велико Търново. Във Велико Търново стартираха ремонтни действия на стълбищата сред бул. „ България “ и улиците „ Възрожденска “ и „ Освобождение “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Реконструкцията на пешеходните алеи е предоставена от кмета инж. Даниел Панов и има за цел да усъвършенства положението им поради настъпващия есенен и идния зимен сезон.
Над 650 квадратни метра повърхност ще бъдат актуализирани, като строителните работи обгръщат три стълбищни сектора, които свързват северните квартали на Велико Търново с централната градска част.
Финансирането е в размер на към 20 000 лв. и обезпечено от общинския бюджет, по капиталовата стратегия на общината.
Ремонти на стълбища и стълбищни улици предстоят и в остарялата градска част на Велико Търново. Строителните действия са включени в утвърждения план „ Привлекателна и съхранена достоверна градска среда на град Велико Търново “, който планува цялостно възобновяване на близо 40 улици и площадни пространства в старинната част. За реализацията на капиталовото желание е обезпечено финансиране по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020. Изпълнителите за четири от общо шест обособени позиции към този момент са определени.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР