Велико Търново. В града ще се проведат три джаз концерта

...
Велико Търново. В града ще се проведат три джаз концерта
Коментари Харесай

Велико Търново: В града ще се проведат три джаз концерта през септември

Велико Търново. В града ще се проведат три джаз концерта през септември. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Новото музикално събитие в културния календар е по самодейност на кмета Даниел Панов и е проведено от Общината. Три концерта ще зарадват публиката на 14, 15 и 16 септември – те ще бъдат на сцената на Летния спектакъл, а входът за всяка от вечерите ще бъде свободен.
„ Есенни джаз вечери “ стартират в 20.00 часа на 14 септември с осъществяванията на известната българска певица Камелия Тодорова и Биг Бенд – Велико Търново (Общински духов оркестър), с диригент маестро Владимир Бошнаков. На сцената на Летния спектакъл Камелия Тодорова ще извърши обичани джаз стандарти, блус и поп шлагери, както и някои от своите най-популярни и обичани песни, с които остави трайна диря в българската музика. Тя ще показа и новата си авторска творба " Красив спомен ", написана за нея от щерка ѝ Рейчъл Роу.
В 11.00 часа на 15 септември по случай първия образователен ден стартират откритите музикални уроци „ Джаз за деца “ с Венцислав Благоев и „ Джазтет “. Освен тромпетиста Венци Благоев, на сцената и към нея ще бъдат Невена Григорова (барабани и вокал), Димитър Благоев (китара), Станислав Арабаджиев (пиано) и Димитър Карамфилов (контрабас). Солистка ще бъде най-изтънчената българска джаз певица - Марина Господинова, позната като учител в Музикалната академия - Пловдив и лице на неповторимия поетично-джазов план JAP ( “Джап.Бг “).
Проектът показва джаза като налична и занимателна музика, давайки опция на дребни и огромни да импровизират дружно с изпълнителите на сцената, да се срещнат с другите стилове и музикални принадлежности. Репертоарът включва известни български и задгранични детски песни в джазов аранжимент, както и типичен пиеси, в които вземат участие и децата.
В 20.00 часа на 15 септември стартира втората концертна вечер, а на сцената ще излязат изпълнителите от „ Овърграунд Брас Бенд “ – Стара Загора. Седем-членната групировка с бенд-лидер Даниел Лазаров (бас-китара) съчетава ловко стиловете фънк, соул, поп, рок и джаз. Съставът включва още музикантите Иван Лазаров (вокал), Стефан Ников (тромпет), Мирослав Христов (тенор-саксофон), Нейко Буюклиев (тромбон), Борислав Милков (клавишни), Виктор Христов (барабани).
Финалът на „ Есенни джаз вечери във Велико Търново “ ще бъде концертът на „ Михаил Йосифов секстет “. Концертът на 16 септември още веднъж е с начален час 20.00 часа „ Михаил Йосифов секстет “ е модерна джаз групировка, основана в края на 2009 година от тромпетиста, композитор и аранжор Михаил Йосифов. В състава влизат още музикантите Атанас Хаджиев (тенор сакс), Велислав Стоянов (тромбон), Васил Спасов (пиано), Борис Таслев (бас) и Атанас Попов (барабани). С гений, неизменност, познания, комизъм и с доста обич към музиката те оформят днешния облик на джаза в България. Концертът във Велико Търново ще бъде със специфичното присъединяване на младата и доста надарена певица Велека Цанкова. Програмата на „ Михаил Йосифов секстет “ в есенната вечер ще включва авторски композиции, част от авторския албум " Счупени прозорци ", джаз стандарти, както и няколко красиви композиции от огромния български
композитор Йосиф Цанков.
Новото музикално събитие продължава традицията всяко лято Велико Търново да се трансформира в привлекателен център на фенове на джаз музиката от цяла България.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР