Велико Търново. В града ще бъде създаден нов комплекс за

...
Велико Търново. В града ще бъде създаден нов комплекс за
Коментари Харесай

Велико Търново: Ще бъде създаден нов комплекс за социални услуги за деца

Велико Търново. В града ще бъде основан нов комплекс за обществени услуги за деца. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Инвестицията в материалната база става допустима откакто Общината завоюва план по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020, чийто период на реализация е две години. Финансирането е в размер на 820 000 лв..
За потребностите на новия комплекс постройката на някогашната детска ясла в кв. „ Колю Фичето “, намираща се на ул. „ Симеон Велики 3 “ ще бъде ремонтирана. В половината от корпуса пространствата ще бъдат актуализирани, с реновирани ВиК- и електрическа апаратура, покривна структура и подове. Ремонтни действия ще обзет и огромна част от двора. Вече са оповестени процедурите за избор на реализатор за строителните работи.
Тази част от постройката, която предстои на ремонт, ще бъде по този начин приспособена, че в нея ще бъдат отворени дневен център в поддръжка на деца с тежки множествени увреждания и техните фамилии, както и преходно жилище за деца от 15 до 18 години с 8 места. Част от пространствата ще послужат за разширение на Центъра за социална поддръжка.
Проектът на Община Велико Търново бе показан от заместник-кметът проф. Георги Камарашев, шефът на дирекция „ Социални действия и опазване на здравето “ Росица Димитрова и началникът на отдел „ Техническа инфраструктура “ инж. Цанко Бояджиев. Финансирането за строителните действия е обезпечено по Оперативна програма „ Региони в напредък “ и от държавния бюджет, а за последващото откриване на обществените услуги средства ще бъдат привлечени по Оперативна програма „ Развитие на човешките запаси “.
Вече има концепция и за останалата част от постройката. За нея в интервал на отбрана и утвърждение е план за откриване на Център за грижи за възрастни в неспособност да се обслужват.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР