Велико Търново. Търговете за млади земеделски стопани до 40 години

...
Велико Търново. Търговете за млади земеделски стопани до 40 години
Коментари Харесай

Зам.-министър Вергиния Кръстева: Търговете за млади земеделски стопани до 40 години е една от новите теми в законопроекта на Закона за опазване на земеделските земи

Велико Търново. Търговете за млади аграрни стопани до 40 години е една от новите тематики, наранена в законопроекта „ Закон за поземлените връзки и запазване на земеделските земи “. Това сподели заместник-министърът на земеделието, храните и горите Вергиния Кръстева по време на открита полемика по плана във Велико Търново, оповестиха от пресцентъра на Министерството на земеделието, храните и горите . Въпросът за младежите в земеделието визира множеството държави-членки на Европейски Съюз, които имат преобладаващо застаряващо население в селското стопанство и се търсят механизми за възстановяване на тази обстановка. Заместник-министър Кръстева сподели, че в проектозакона се предлага вид, в който ще се пускат търгове за парцели от държавния аграрен фонд, ориентирани към млади фермери.
Друга тематика, която законопроекта обгръща е разпределението на пасища, мери и ливади от държавния и общинския аграрен фонд. Вергиния Кръстева изясни, че измененията в тази област са свързани с уравновесяване на правата на двата фонда. Опазването на земеделските земи, строителството в аграрни земи и смяната в предназначението за неземеделски потребности също са предмет на оферти законопроект.
Дискусиите са част от настоящото публично разискване на плана. МЗХГ кани жители и организации на идващото публично разискване на 20 септември 2018 година от 10.00 часа в залата на община Стара Загора.
Проектът е разгласен в уеб страницата на Министерски съвет, портал за публични съвещания на 27 август 2018 година, а консултациите завършват на 26 септември 2018 г.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР