Велико Търново ще има две нови детски градини още през

...
Велико Търново ще има две нови детски градини още през
Коментари Харесай

Даниел Панов: Велико Търново ще има две нови детски градини догодина

Велико Търново ще има две нови детски градини още през 2020 година. Това съобщи претендентът за кмет за трети мандат Даниел Панов пред чиновниците на две компании в Старата столица. Основата към този момент е сложена – двете образователни институции за най-малките са проектирани във втория мандат на Панов, финансиране е обезпечено от държавното управление.

Даниел Панов акцентира, че и двете компании са образец за работещата връзка сред образованието, локалната власт и бизнеса.

„ Все повече млади и висококвалифицирани фрагменти се осъществят професионално в нашия град и го избират за основаване на фамилии. Само през новата образователна година имаме над 60 деца, чиито родители са се завърнали от чужбина и над 70 възпитаници, фамилиите на които са се преместили във Велико Търново от други градове “, разяснява Даниел Панов.

Преди месец в кв. „ Зона Б “ стартира строителството на първата от 40 години насам нова детска градина във Велико Търново. Тя ще е подготвена до началото на идната образователна година. В същия интервал ще бъде построен и новият корпус към Детска градина „ Здравец “, чийто план е модифициран и също е гарантиран финансово.

По време на срещите великотърновци благодариха на Даниел Панов и екипа му за огромните вложения в областта на образованието. Те подчертаха, че и детските градини, и учебните заведения в Старата столица са за образец в цяла България. Хората пожелаха на Панов и претендентите за общински съветници от мощния тим с номер 43 на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили безапелационен триумф, с цел да продължи развиването на Велико Търново със същото високо движение.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР