Велико Търново. Селата Леденик и Шемшево ще получат средства за

...
Велико Търново. Селата Леденик и Шемшево ще получат средства за
Коментари Харесай

Тошо Кръстев,Сдружение на кметовете и наместниците в община Велико Търново: Селата Леденик и Шемшево ще получат средства за поддържане на спортни терени от общинския бюджет

Велико Търново. Селата Леденик и Шемшево ще получат средства за поддържане на спортни терени от общинския бюджет. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Велико Търново Тошо Кръстев, ръководител на Сдружението на кметовете и кметските наместници в състава на община Велико Търново и кмет на село Арбанаси. Той напомни, че до момента средства за базите за спорт са получавали четири обитаеми места – Ресен, Самоводене, Дебелец и Килифарево. Общата сума, включена в Бюджет 2018 на Община Велико Търново, за шестте села е в размер на 50 300 лв..
Дебелец получава 14 800 лв., Килифарево – 9 500 лева, Ресен – 14 000 лева, Самоводене – 6000 лева, Шемшево и Леденик, надлежно 4000 и 2000 лв.. Общо 7000 лв. ще получат 20-те центрове за работа с деца и младежи в обитаемоте места от общината за закупуване на спортни принадлежности. Сумата е била същата и през 2017 година. Средствата за издържането на клубовете на пенсионера и инвалида също се резервират като стойност, което обезпечава естественото им действие.
Тошо Кръстев изрече признателност на управлението на Общинското дружество „ Зелени систематични “ за качественото и навременно разчистване на гробищни паркове и просветляване на четвъртокласната пътна мрежа през миналата година. „ Това икономисва от функционалност „ Чистота “ на самите кметства. Искам да благодаря и за закупуването на платформа ремарке за трактор, което е се експлоатира от сдружението “, добави Кръстев. Той заяви, че също така за поддръжка и ремонт на видеонаблюдение са планувани 35 000 лв.. В момента компанията прави оценка положението на инсталираната техника в обитаемоте места.
Надежда КРЪСТЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР