Велико Търново. С военен ритуал във Велико Търново ще бъде

...
Велико Търново. С военен ритуал във Велико Търново ще бъде
Коментари Харесай

Велико Търново: С военен ритуал градът ще отбележи годишнината от Съединението

Велико Търново. С боен обред във Велико Търново ще бъде маркирана 132-годишнината от Съединението на България – 6 септември. Честванията стартират в 10,30 часа пред постройката на Общината с издигане на знамената на България, на града и на Европейския съюз. Слово за един от най-значимите държавнически актове в новата българска история и огромната роля на родолюбивите търновци в организацията на Съединението ще произнесе кметът на Даниел Панов. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново.
С литературна комбинация ученици на Природо-математическата гимназия „ Васил Друмев “ ще оценят смисъла на обединяването сред Княжество България и Източна Румелия.
В 10,50 часа пред паметника " Майка България " великотърновският митрополит Григорий ще отслужи благослов. Отново с боен обред формалните лица, поданици и посетители на Велико Търново ще изразят признателността си към българските герои, като поднесат венци и цветя. В 11,15 часа около паметника и по основната улица „ Васил Левски “ почетният часовой на Национален боен университет „ Васил Левски “ ще премине в церемониален марш.
Честването постанова въвеждането на краткотрайна организация на придвижването. От 9,45 до 11,30 часа затворени за придвижване ще бъде улица „ Васил Левски “, в сектора от кръстовището с ул. „ Бачо Киро “ до пресечката с улица „ Христо Ботев. Автобусите по линиите на публичния превоз няма да обслужват спирките „ Община “ и „ МДТ Константин Кисимов “ в този интервал. Те ще употребяват обходен маршрут по улиците „ Христо Ботев “, „ Седми юли “ и „ Бачо Киро “.
По случай Деня на Съединението на България, подарък за всички поданици и посетители на Велико Търново ще бъде безплатната прожекция на аудиовизуалния театър „ Царевград Търнов – тон и светлина “. Шоуто ще стартира в 21,30 часа и ще може да бъде следено от площад „ Цар Асен I ”. За гарантиране на сигурността на присъстващите площадът пред Царевец и прилежащите към него улици ще бъдат затворени за придвижване за времето от 21,15 до 22,00 часа.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР