Велико Търново. С богата тържествена програма в града ще бъдат

...
Велико Търново. С богата тържествена програма в града ще бъдат
Коментари Харесай

Велико Търново: С богата тържествена програма в града ще бъдат отбелязани 141 години от Освобождението на България

Велико Търново. С богата тържествена стратегия в града ще бъдат маркирани 141 години от Освобождението на България. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Събитията, отдадени на Националния празник на Република България ще стартират в 10.30 часа пред постройката на Общината, където ритуално ще бъдат издигнати знамената на България, Европейския съюз и Велико Търново. Слово ще произнесе кметът Даниел Панов, а с литературно-музикална комбинация възпитаници от Природо-математическата гимназия „ Васил Друмев ” ще напомнят за Руско-турската освободителна война и датата 3 март 1878 година. Връчена ще бъде и общинската академична премия „ Трети март ”.
В 11.00 часа пред паметника „ Майка България ” ще стартира военният обред по поднасяне на венци и цветя в символ на благодарност към паметта на българските герои. Ще бъде отслужен благослов, а привет за всички присъстващи ще насочат изпълнителите от Детско-юношески фолклорен отбор „ Българче ”. Край паметника ще бъде подредена атрактивна галерия, представяща въоръжение, военни униформи и документи от Руско-турската освободителна война от 1877 - 1878 година. Организатор е клуб „ Традиция ” – Велико Търново.
В 10.00 часа точно на Трети март стартира и безплатната пешеходна обиколка с сказка, проведена от Регионалния исторически музей. Сборен пункт е площад „ Съединение ” пред Музей „ Възраждане и Учредително заседание ”, който е и първият обект в тура. Следват Музей „ Затвор ”, улица „ Гурко ” и монумент „ Майка България ”.
В 20.00 часа ще бъде излъчен аудио-визуалният театър „ Царевград Търнов – тон и светлина ”. Прожекцията е подарък за всички поданици и посетители на старопрестолния град и ще може да бъде следена от площад „ Цар Асен I ”.
За датата на Националния празник кметът Даниел Панов забрани слагането в централната част на града на маси, сергии и други обекти за краткотрайна търговия. Рестрикцията се отнася както за търговия с хранителни и промишлено артикули, по този начин и за промоции, рекламни акции и други обслужващи действия. Допуска се единствено едно изключение - позволено ще бъде слагането на преместваеми обекти за продажба на български национални флагове и на балони. Забраната се отнася за цялото продължение на улиците „ Васил Левски “, „ Независимост “, „ Христо Ботев “ и площад „ Майка България “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР