Велико Търново. Ремонт за близо 2 млн. лв. започна на

...
Велико Търново. Ремонт за близо 2 млн. лв. започна на
Коментари Харесай

Велико Търново: Ремонт за близо 2 млн. лв. започна на площад „Св. Св. Кирил и Методий“ и десетина прилежащи улици в града

Велико Търново. Ремонт за близо 2 млн. лева стартира на площад „ Св. Св. Кирил и Методий “ и десетина прилежащи улици във Велико Търново. Първата копка бе направена алегорично от зам.-кмета на Велико Търново проф. Георги Камарашев, след което последва водосвет за благоденствие, отслужен от негово високопреосвещенство свещеноиконом Славчо Иванов, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Велико Търново . Зам.-кметът напомни, че това е следващата първа копка на извънредно значими обекти за Велико Търново по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “. “ В нашия град се влага една доста огромна сума от средства за кратно време, което радикално ще промени образа на града ни. Трябва да подчертая, че по този план ние желаеме да възобновим града, само че да запазим остарелия му достоверен тип и всички ремонтни действия ще са ориентирани към това “, безапелационен бе проф. Камарашев. На церемонията участваха още Мариела Цонева, шеф Дирекция „ Проекти и стратегии “ в Община Велико Търново, инж. Иван Иванов, специалист „ Инвеститорски надзор “, представители на фирмите-изпълнители на строително-ремонтните работи, както и представители на компаниите за механически контрол и десетки жители.
Финансирането на целия план „ Привлекателна и съхранена достоверна градска среда на град Велико Търново “ е в размер на 11 010 062,50 лева Срокът за привършване на дейностите е 17 юли 2019 година. В рамките на плана Община Велико Търново реконструира 38 улици в остарялата част на града и част от кв. „ Чолаковци “.
Луиза ТРАНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР