Велико Търново. Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на

...
Велико Търново. Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на
Коментари Харесай

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов се включи в честванията по случай празника на Велико Търново

Велико Търново. Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов се включи през днешния ден в честванията по случай формалния празник на Велико Търново. Празника на остарялата ни столица почетоха още кметът на града Даниел Панов, депутатите от ГЕРБ-Велико Търново Станислава Стоянова и Клавдия Ганчева, регионалният шеф проф. Любомира Попова и заместник-министърът на труда и обществената политика Росица Димитрова. В честванията се включи и ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева.
След като рано сутринта Цветан Цветанов участва на Светата литургия в църквата „ Св. 40 мъченици “, той се поклони и постави цветя на саркофага на един от най-великите български владетели – Цар Калоян.
„ Велико Търново е горделивост за цяла България и то освен с историческото си завещание, само че и със актуалното си развиване. Гражданите на Старата столица справедливо носят самочувствието, че са поданици на един от най-обичаните български градове “, съобщи Цветанов в наличието на стотици жители и посетители на Велико Търново.
Заместник-председателят на ГЕРБ се включи и в празничното шествие, предвождано от потрети на благодетелите на града. То потегли от църквата „ Св. 40 мъченици ” и приключи пред паметника " Майка България ".
„ Щастлива съм да ви поздравявам с празника на Велико Търново. Почитането през днешния ден на вашите настойници демонстрира, че силата на българската мощност и на българската православна религия постоянно са вървели ръка за ръка. Днес в европейска България никой не може да има подозрения, че армията и църквата, дружно с просвещението и културата, са крепителите на държавността ни. Търновград е сравняван от летописците с Рим и Константинопол. Във вашите вени тупни пулса на гордите Aсеневци, които трансформират България в могъща мощ в Европа ”, сподели в празничното си послание ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева. Пред жителите и гостите на града бе прочетен приветствен адрес от премиера Бойко Борисов към великотърновци и кмета на общината.
Цветан Цветанов бе посетител и на тържествената сесия на Великотърновския общински съвет, на която историкът проф. Пламен Павлов бе почетен със званието „ почетен жител “ на Велико Търново. Американският вложител Едмънд Бек, реставрирал фамозния хан „ Хаджи Николи “, получи премия „ Велико Търново “ за опазването на културно-историческото завещание. Със същата премия бе почетен и емблематичният за остарялата столица фолклорен отбор „ Българче “, основан преди 50 години.
В рамките на формалното си одобрение във връзка празника на града, Даниел Панов направи предложение Велико Търново да бъде публично разгласен за историческа и духовна столица на България. На собствен ред ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева пое ангажимент да запознае депутатите в българския законодателен орган с тази опция.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР