Велико Търново. Под мотото Децата и гората на България за

...
Велико Търново. Под мотото Децата и гората на България за
Коментари Харесай

Инж. Николай Николов, РДГ-Велико Търново: Под мотото „Децата и гората на България за бъдещето на зелена Европа“ преминават събитията от Седмицата на гората

Велико Търново. Под мотото „ Децата и гората на България за бъдещето на зелена Европа “ минават събитията от Седмицата на гората през актуалната година. Регионална дирекция по горите (РДГ) - Велико Търново, която дава отговор за Великотърновска и Габровска област е подготвила редица забавни мероприятия, които започват на следващия ден и ще продължат през цялата последваща седмица. Това сподели на конференция шефът на РДГ-Велико Търново инж. Николай Николов, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Велико Търново . Първото събитие е обичайна демонстрация „ Лесовъд за един ден “, която е ориентирана към децата и младежите. В рамките на самодейността на следващия ден в главното учебно заведение в град Дебелец и парк „ Маркотея “ в Габрово ще бъде осъществено залесяване, като дърветата ще се съдят от възпитаници. Официалните празнувания на Седмицата на гората ще се случат в Габрово, а откриването ще е на 2 април.
На идващия ден – 3 април, още веднъж в Габровско, в местността „ Тодорчетата “ ще се организира залесяване на горска територия. В програмата, която продължава до 8 април, са планувани и среща с ветерани лесовъди, както и Ден на отворените порти в Регионалната дирекция, който ще се случи на 5 април от 09.00 до 14.00 часа. „ В навечерието на празника би трябвало да отдадем респект и самопризнание на хилядите лесовъди, наши прародители, които са отдали познание, умеене и труд, с цел да се радваме и да се употребяваме от богатствата на актуалната гора. Трябва да напомним на обществеността, а най-много на своите деца и внуци, че българският лесовъд със своя професионализъм и безрезервност, от дълго време е отслужил признанието на обществото “, обърна се към сътрудниците си инж. Николов. Освен това означи и, че във всички обитаеми места в страната, където има горски стопанства, на следващия ден ще се организира самодейността „ Лесовъд за един ден “.
Луиза ТРАНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР