Велико Търново почете паметта на една от легендите на Етър

...
Велико Търново почете паметта на една от легендите на Етър
Коментари Харесай

Етър почете паметта на легендарния Трифон Иванов

Велико Търново уважи паметта на една от легендите на Етър и на българския футбол Трифон Иванов, оповестяват от уеб страницата на клуба. Днес се навършват три години от преждевременната кончина на сърцатия бранител и обичан от всички футболист и човек.
 Етър шамароса ЦСКА в дебюта на Любо Пенев
Десетки великотърновци пристигнаха в 12:30 ч. пред стадиона, където е паметната плоча на Трифон Иванов. Сред тях бяха и ръководителят на УС на Етър проф. Георги Камарашев, основният управител Красимир Балъков, спортно-техническият шеф Стефан Атанасов, които сервираха цветя.

Имаше доста представители на фенклуба, които бяха основател на проявата, доста хора, които полагаха цветя. С едноминутно безмълвие бе почетена паметта на Трифон Иванов, а почитателите развяха виолетовия байрак и българския трикольор.



" Трифон е един от нас, той е постоянно с нас. Легенда в българския футбол. Трифон в никакъв случай няма да бъде пропуснат, той беше доста ексцентричен футболист, който няма аналог. Мога да описвам с дни мемоари за него. Имаше забавен комизъм, който разведряваше ситуацията и даваше положителна настройка на целия тим. Малко са хората като него и виждате какъв брой хора пристигнаха да почетат паметта му. Нека там горе да е в мир и да им се радва ", разяснява Красимир Балъков.

" Трифон Иванов е легенда за нас. Той в никакъв случай не забравяше от кое място е тръгнал и се веселя, че го познавах. Едва ли ще се роди различен подобен " стоманен " бранител. За нас, почитателите, той е един от знаците на великотърновския футбол. Трифон беше и на терена, и в живота, мъжага и човек на място, заслужен за почитание. Винаги ще го помним и ще предаваме на идните генерации паметта за него. Ще го помнят освен великотърновци, а и всички почитатели на футболна България ", съобщи от името на почитателите Пламен Геров.

В специфичния ъгъл, квалифициран от Оперативна програма " Спортни парцели и прояви " пред паметната плоча, бяха изложени и фланелките на Трифон Иванов с № 3 на Етър, както и на националния тим.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР